dissabte, 9 de març del 2019

Ciutats Educadores

El concepte de ciutat educadora va sorgir de la idea d'una responsabilitat educativa comuna, que anara més enllà de l'educació formal. Es va organitzar en forma d'una associació oberta, amb el fi d'acollir a qualsevol ciutat que estiguera disposta a complir amb els compromisos que es varen registrar en la Carta de Ciutats Educadores en el 1994.

La idea té com a base històrica l'aspecte de la ciutat com a punt de trobada per a les persones. Aquest aspecte va evolucionar i se li va donar una càrrega educativa a una acció tan quotidiana com aquesta.

Per a dur a terme aquesta iniciativa es va dotar a la ciutat d'elements educatius específics i no específics, com ara, esdeveniments, espais, institucions, mitjans, etc. D'aquesta manera es pretén aconseguir diversos objectius com per exemple:

- Proclamar i reclamar la importància de l'educació en la ciutat.
- Dur a terme les variants educatives dels projectes polítics de les ciutats associades.
- Promoure, inspirar, fomentar i vetlar pel compliment dels principis recollits en la Carta de Ciutats Educadores.



A més, l'associació disposa d'un cercador de projectes que han desenvolupat les ciutats de tots els continents.

Personalment, nosaltres considerem aquesta proposta com a una idea magnífica que té la capacitat de beneficiar a moltes persones, i sobretot, a moltes persones diverses, ja que la ciutat és un espai obert a tots. A més a més, com a futurs treballadors socials, ens agrada la semblança que tenen aquestes ciutats amb la nostra professió: l'aspecte educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Educació Primerenca

Tots i totes hem sentit parlar de l'educació primerenca i de la importància d'aquestes en el futur dels nostres infants. Però, sab...